De 5 belangrijkste websitetrends voor 2020

Blog
j

20 december 2019

Ben jij al aan het aftellen naar 2020? Over twee weken proosten we alweer op het nieuwe jaar. Een goed moment om te kijken wat we komend jaar kunnen verwachten. Heb jij je marketingbudget voor 2020 bijvoorbeeld al bepaald? Hier geven we je een aantal speerpunten om het budget te verdelen. Misschien zijn er plannen voor een nieuwe website? Dan is het handig om te weten wat de trends daarvoor zullen zijn. Hieronder hebben we er vijf op een rijtje gezet.

Spelen met typografie

Big, Bold & Beautiful. Zo zullen we de lettertypes in 2020 vaak zien. De afgelopen paar jaar is er al vaker gespeeld met typografie in het webdesign. Zo zagen we al veel bewegende letters, vervormde letters en grote letters. Dit jaar zullen de letters groot en bold zijn, waardoor ze extra zullen opvallen. Op deze manier wordt de boodschap duidelijk weergegeven en is het ook voor de bezoekers makkelijk te lezen.

typografie bold

Bron: Dragon Rouge

bold lettertype

Bron: Black Sheep Agency

Bron:  Gummisig

Contrast

Dit jaar zagen we al dat er flink geëxperimenteerd werd met sterke kleurcontrasten. De meest opvallende kleurcombinaties werden gebruikt. Als website moet je nu goed je best doen om op te vallen tussen alle andere websites. In 2020 zul je steeds vaker op een website belanden met bonte kleurcombinaties.

Het tegenovergestelde van de sterke kleurcontrasten zijn websites die gemaakt zijn in een zogenoemde ‘Dark mode’. Hier wordt gebruik gemaakt van een donkere achtergrond. Met kleine kleurrijke accenten kun je al de aandacht trekken naar belangrijke content op de pagina. Daarnaast is het voor de ogen ook prettig om te lezen vanaf een donker design.

contrast webdesign

Bron: Manners

Bron: Zoommy

dark mode webdesign

Bron: Formigari 

Zwart/wit

De combinatie zwart/wit is tijdloos en wordt eigenlijk elk jaar genoemd in de trends voor het komende jaar. Daarom nemen we ‘m dit jaar ook  weer gewoon mee met wat gave voorbeelden hoe je het op je website kunt toepassen. Bij het horen van een zwart/witte website denk je misschien dat dat erg saai is. Niets is minder waar! Je kunt met een zwart/wit design juíst gebruik maken van typografie en gave visuals om een onderscheidende website te creëren.

zwart wit webdesign

Bron: Eat Genesis

webdesign zwart wit

Bron: Salt & Pepper

webdesign trends 2020 zwart wit

Bron: Celia Lopez

3D effecten

Het gebruik van 3D effecten in je webdesign is niet nieuw. Het wordt wel steeds meer toegepast op webpagina’s. Het maakt je pagina minder plat en meer dynamisch. Je website valt hierdoor meer op en dat is de bedoeling. Met de 3D effecten kun je je bezoek ook sturen. Stuur ze bijvoorbeeld richting een belangrijke CTA op de pagina.

3d effect webdesign

Bron: A to 0 design

webdesign 3d effecten

Bron: campo alle comete

 

webdesign trends 2020 3d

Bron: Pursuit of Sound 

Glow in the dark

Wie niet enthousiast wordt van het zwart/witte design kan in 2020 aan de slag met glow in the dark designs. Wat je je daarbij moet voorstellen? Paarse, blauwe en roze tinten in combinatie met donkere tinten. Wanneer je kleur gebruikt, schroom dan niet om de felste tint ervan te nemen. Op een donkere achtergrond lijkt het dan wel neon! Het geeft een futuristische sfeer aan je webpagina en is daardoor erg opvallend.

luminous webdesign

Bron: Elegant Themes

 

glow in the dark webdesign

Bron: Elegant Themes

 

webdesign luminous

Bron: Elegant Themes

Wat zijn jouw marketingplannen voor 2020?

Zijn er ideeën voor een nieuwe website bij jouw bedrijf of wil je een kleine redesign van je huidige website?  Onze online specialisten staan voor je klaar om je verder te helpen.

Wil je meer tips voor jouw online marketing voor 2020? Download dan onze checklist met 25 tips!

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.