Laan van Zuid Hoorn 15, 2289 DC Rijswijk, Nederland
+31 (0)6 21472886

Cloudselling en Act-On breiden partnership uit

partner-badge_act-on-2016_variation-duoNadat Cloudselling in het voorjaar van 2015 Agency Partner is geworden van Marketing Automation specialist Act-On, is het partnership deze maand uitgebreid. Cloudselling is nu ook Strategic Consulting Partner geworden.

Wat houdt de uitbreiding in?

Als Agency Partner biedt Cloudselling Marketing Automation as a Service. Klanten kunnen gebruik maken van het Act-On Marketing Automation platform dat door Cloudselling wordt beheerd. Hierbij wordt ook een belangrijk deel van de online activiteiten ‘as a service’ door de online marketeers van Cloudselling verricht.

Als Strategic Consulting Partner biedt Cloudselling voor klanten die het Act-On Marketing Automation in eigen beheer willen gebruiken, aanvullende dienstverlening. Naast begeleiding van het commerciële traject (in nauwe samenwerking met Act-On) voor de keuze van het Marketing Automation platform, biedt Cloudselling onder andere de volgende diensten om het succes, de snelheid van de ingebruikname en het rendement van Marketing Automation te optimaliseren:

 • Opstellen Lead Management strategie;
 • Doelgroepbepaling;
 • Beschrijving Buyer Persona’s;
 • Beschrijving Buying Journey;
 • Vaststelling informatiebehoefte Buyer Persona’s in de verschillende fasen van Buying Journey;
 • Opstellen Content Marketing plan;
 • Coördinatie van verzamelen, updaten en ontwikkelen van content;
 • Ontwerpen van campagnes;
 • Vaststellen Marketing- en Sales-KPI’s m.b.t. Lead Management proces (inclusief alignment Marketing en Sales);
 • Begeleiding bij opstart/ingebruikname Act-On (incl. finetuning a.d.h.v. rapportages en eerste ervaringen);
 • Operationele invulling van online marketing activiteiten i.g.v. piekbelasting en onderbezetting;
 • Tussentijdse reviews om gebruik van het Act-On Marketing Automation platform én het succes van de Lead Management strategie te optimaliseren.
Waarom deze uitbreiding van het partnership?

“Wij hebben het afgelopen jaar ruime ervaring opgedaan met het werken met Act-On en het onboarden van klanten binnen het door ons beheerde Act-On Marketing Automation platform”, aldus Hans van Dommelen, oprichter en eigenaar van Cloudselling. “De samenwerking mét en ondersteuning dóór Act-On hebben wij daarbij als zeer plezierig ervaren”.

“Vanuit onze expertise-rol en de sterk groeiende vraag van B2B-organisaties naar Marketing Automation, worden wij steeds vaker benaderd door organisaties die op zoek zijn naar een Marketing Automation platform dat zij zelf willen gaan beheren. Het merendeel van deze organisaties onderkent gelukkig dat Marketing Automation geen doel op zich is, maar slechts een middel is om de Lead Management strategie van een organisatie te ondersteunen”, aldus Van Dommelen.

Migratie mogelijk van Marketing Automation ‘as a Service’ naar in eigen beheer

Zowel klanten die op zoek zijn naar een Marketing Automation platform (‘zelf doen’) als klanten die hun Marketing Automation activiteiten willen uitbesteden, zijn bij Cloudselling vanaf heden dus aan het juiste adres. “Sterker nog”, vervolgt Van Dommelen, “een klant kan uitstekend van start gaan met Marketing Automation in de ‘as a Service’-variant en na verloop van tijd, als alles volledig up & running is en zowel kwalitatief als kwantitatief kan worden voorzien in de personele invulling, het Marketing Automation platform volledig zelf gaan beheren”.

Veranderend klantgedrag leidt tot groeiende vraag naar Marketing Automation

Hans van Dommelen kijkt positief naar de toekomst. “Meer en meer commerciële organisatie zien de urgentie om hun marketing- en salesprocessen aan te passen aan het structureel en radicaal gewijzigde aankoopgedrag van hun klanten en prospects. Online is hierbij een steeds belangrijkere rol gaan spelen; klanten leggen een groot deel van hun ‘buying journey’ online af en hebben in een steeds latere fase behoefte aan persoonlijk contact met potentiële leveranciers. Met behulp van Marketing Automation kunnen salesorganisaties hun grip op de klant terugwinnen en hun salesorganisatie veel effectiever en efficiënter inzetten. De groeiende vraag naar Marketing Automation is dan ook niet verrassend te noemen”.

Over Cloudselling

Cloudselling heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van B2B leadgeneratie. Met diensten rondom lead nurturing, marketing automation, e-mail marketing en telemarketing worden concrete resultaten behaald voor uiteenlopende relaties van MKB tot corporate organisaties. Dankzij het brede dienstenportfolio en het vermogen om op zowel strategisch als uitvoerend niveau een partner te zijn, kunnen de behoeften van klanten op maat worden ingevuld.

 

Over Act-On

Act-On is een Marketing Automation leverancier die in augustus 2016 door PwC werd genoemd als “one of the 25 fastest growing cloud companies”.

In het rapport “The Forrester Wave Lead-To-Revenue Management Platform Vendors, Q1 2014” wordt Act-On Software als enige leverancier als “Leader” geclassificeerd in beide onderscheiden categorieën: Small Marketing Teams en Large Enterprises. Act-On’s product- en leveringsmodel blijkt zowel passend te zijn voor MKB-organisaties als afdelingen van corporate organisaties.

Act-On is daarbij slechts één van de twee bedrijven die worden geroemd voor hun bewonderenswaardige prestatie om voor bijna elk van de 75 evaluatie-criteria functionaliteit te bieden. De evaluatie-criteria hebben betrekking op zowel het huidige product, de toekomstvisie als de kracht van het bedrijf.

Related Posts