Meet the team: Rebecca, onze online marketing stagiaire!

Blog
j

6 januari 2022

Mijn naam is Rebecca en sinds begin november loop ik stage bij Cloudselling. In deze blog vertel ik je alles over mijn ervaringen als online marketing stagiaire.

Rebecca van WelIn het tweede jaar van mijn studie Communicatie aan de Haagse Hogeschool loop je een oriëntatiestage van 10 weken. Dit is de eerste keer dat ik stage loop, dus ik vond het best spannend! Ik was benieuwd welke werkzaamheden ik zou gaan doen, maar ook hoe de samenwerking met de collega’s zou gaan. De eerste dag werd ik vriendelijk ontvangen en kreeg ik veel uitgelegd over hun werkwijze, de verschillende klanten en de programma’s die ze gebruiken. Hierna begonnen de echte werkzaamheden. Ik leerde al snel hoe je een artikel moet plaatsen op social media of op de website van de klant. In het begin was het even puzzelen, maar nu ik meer ervaring heb, gaat het een stuk sneller.

Samenwerking met het team

Het samenwerken met collega’s is voor mij als stagiair ook nieuw. Iedereen is bereid om me te helpen en behandelt me als een echte collega. Het is jammer dat ik door corona niet alle collega’s regelmatig zie. Maar gelukkig houden we contact via Microsoft Teams en hebben we elke maandag en donderdag een stand-up meeting. Hier vertel ik wat ik de afgelopen dagen voor leuke dingen heb gedaan en waar ik de komende dagen mee aan de slag ga. We ronden de stand-up af met een quizvraag. Ik heb na 8 weken nog steeds 0 punten, maar daar ga ik de aankomende 2 weken zeker verandering in brengen! 😉

Diversiteit aan werkzaamheden

In de 8 weken dat ik stage loop, heb ik al ontzettend veel geleerd, mede dankzij de goede feedback van de collega’s. Van een interview in elkaar zetten tot een draaiboek maken en nog veel meer. Laatst ben ik bijvoorbeeld mee geweest naar een shoot in Utrecht en heb ik kunnen zien hoe je een interview afneemt. Dat vond ik super interessant! Ik vind het ook leuk om te zien dat er allerlei dingen terugkomen die ik op school heb geleerd.

Één van de leukste dingen die ik mag doen vind ik tot nu toe het posten op social media. Dit doen we met de social media tool Hootsuite. Zodra je weet hoe dit programma werkt, gaat alles met een handomdraai.

Het einde is in zicht…

De komende weken ga ik mijn stage afronden. Aan het eind van mijn stage lever ik een stageverslag en 4 beroepsproducten in. Ik heb met mijn stagebegeleider al overlegd welke dit zijn en ben al goed op weg. Ondanks het feit dat ik mijn collega’s niet veel zie op kantoor, ga ik de sfeer erg missen. Cloudselling bestaat uit een gezellig team dat altijd op een positieve manier samenwerkt en de tevredenheid van de klant op nummer één zet.

 Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Cloudselling? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.