HomeExpertises → Social media marketing

Social media marketing

Val op in een competitieve markt. Door een slimme combinatie van aantrekkelijke social media posts en advertenties kun je klanten niet alleen aantrekken, maar ook behouden. 

Cloudselling | Social media marketing

 Van like naar aankoop 

Wil je meer naamsbekendheid voor je bedrijf? Een nieuw product of innovatieve dienst promoten? Met social media marketing maak jij die essentiële connectie met je doelgroep waardoor ze terug blijven komen. Zet jouw bedrijf goed in de markt en maak van geïnteresseerde prospects enthousiaste klanten.

Wat is social media marketing?

Social media marketing is het gebruik van social media platformen om jouw bedrijf te verbinden met je doelgroep en zo je merkidentiteit op te bouwen, sales te verhogen en meer websitebezoek te genereren. Een succesvolle social media strategie plaatst op maat gemaakte content alleen op kanalen waar jouw doelgroep is en op het moment dat ze het meest geneigd zijn door te klikken. Wij leiden niet alleen meer verkeer, maar meer leads naar je website.

Cloudselling | Social media marketing

 Stap voor stap naar meer verbinding met je doelgroep 

Hoe maak je social media marketing een waardevol onderdeel van je marketingstrategie? Welke social media kanalen kies je en hoe vaak post je nieuwe content? Dit is onze aanpak.

Analytics

1. Social media onderzoek

We kijken naar je bedrijfsstrategie, doelen en doelgroep. Hoe kan social media jou helpen om deze doelen te halen? We stellen een passend social media plan op dat de basis vormt voor succesvolle campagnes.

Analytics

2. Opstellen KPI's

Op basis van het doelgroeponderzoek en je bedrijfsdoelen stellen we samen doelen voor social media op. Deze zijn afgestemd op jouw bedrijf zodat we echt de groep aanspreken die het meest geneigd is jouw product of dienst te kopen.

KPI

3. De contentplanning

De contentplanning en de KPI’s vormen de basis bij het inrichten van de campagnes zodat je te allen tijde weet waar wij aan werken. Als een nieuwe regeling of gebeurtenis in de wereld effect heeft op je bedrijf, kunnen we snel schakelen.

KPI

4. Statistieken

Om het bereik en betrokkenheid zo hoog mogelijk te houden, publiceren we kwalitatieve content die je doelgroep interesseert en met de juiste frequentie. Deze content houden we nauwlettend in de gaten.

“Het doel? Een sterke online bedrijfsidentiteit met kwalitatieve social media posts die bezoekers direct overtuigt dat jij weet waar je het over hebt. En daar helpen wij je graag bij.”

 Social media uitbesteden aan Cloudselling 

Social media uitbesteden bij Cloudselling betekent eigenlijk dat je een ervaren marketeer aan jouw team toevoegt. Wij leren je bedrijf en doelgroep echt kennen zodat we succesvolle campagnes kunnen maken die jou meer leads oplevert. We spotten tijdig eventuele knelpunten en zorgen dat je optimaal rendement haalt uit jouw campagnes. Benieuwd wat wij voor jouw social media campagnes kunnen betekenen? Vraag de gratis social media scan aan.

Cloudselling | Social media marketing

Voordelen van social media marketing

Wil je niet achter prospects aanjagen, maar ze naar jou toe laten komen? Maak social media marketing onderdeel van je strategie en zorg voor:

  • Betere online zichtbaarheid van je bedrijf
  • Meer online betrokkenheid van klanten en prospects
  • Meer relevante bezoekers op je website
  • Stimuleren van herhaalaankopen door retargeting

Aan de slag met social media marketing

Wil je jouw doelgroep bereiken via de juiste kanalen? Neem contact op met één van onze specialisten via onderstaand contactformulier.