Online branding

Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder? En waarom moet iedereen zaken met jou doen? Onderscheid je van de concurrentie met een sterke online branding strategie.
Cloudselling | Online branding

 Jouw verhaal bepaalt je winst 

Jouw bedrijf is uniek. Niemand doet wat jij precies doet. Maar hoe zorg je dat je doelgroep dat ook te weten komt? Met online branding laat jij jouw bedrijf online zien op plekken waar je potentiële klanten zijn. Mét de boodschap waarvan jij graag wil dat klanten die onthouden. Creëer de juiste positieve associaties bij je doelgroep en zorg dat je top of mind bent als ze een aankooptraject ingaan.

Wat is online branding?

Online branding is het proces waarbij de reputatie en beeldvorming van een merk of bedrijf bij de doelgroep(en) wordt opgebouwd via online marketingkanalen. Je geeft duidelijk aan wie je bent, waar je voor staat en wat jouw bedrijf zo bijzonder maakt. Door je doelgroep(en) langdurig en continue bloot te stellen aan deze boodschappen, zorg je dat ze uiteindelijk voorkeur krijgen voor jouw bedrijf of service op het moment dat ze een aankoop overwegen.

Cloudselling | Online branding

 In 4 stappen naar een online branding strategie 

Online branding ligt aan de basis van alle marketingactiviteiten, maar hoe zet je jouw bedrijf stevig in de markt? Dit is onze aanpak.

Analytics

1. Jouw verhaal

Waarom doe je wat je doet? In deze fase leggen we de basis voor jouw verhaal. Door USP’s duidelijk te definiëren en kernwaarden van jouw bedrijf uit te lichten creëren we het startpunt voor de online brandingstrategie.

Analytics

2. Strategie en design

We analyseren de huidige markt om te zien wat concurrenten doen en waar we het verschil kunnen maken. Vervolgens creëren we de look en feel waarvan wij weten dat die jouw verhaal het beste uit gaat dragen.  

KPI

3. Huisstijl en website

We rollen de huisstijl over alle marketingkanalen uit: de website, social media, nieuwsbrief en meer. Het brand book geeft jouw team handvatten om alle communicatie en marketing dezelfde uitstraling te geven.

KPI

4. Branding uitbreiden

Zodra jouw verhaal helder is voor je doelgroep, kun je gaan uitbreiden. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld veel bezig met duurzaam ondernemen? Dan voegen we dit toe aan de brand story en bouwen zo jouw bedrijf online verder uit.

“Your brand is what other people say about you when you’re not in the room.” – Jeff Bezos 

 Online branding uitbesteden aan de specialist 

Jouw online zichtbaarheid bepaalt inmiddels een belangrijk deel van je omzet. Door de sterke online concurrentie moet je echter goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen om het optimale resultaat te behalen. Het inhuren van online marketing specialisten neemt je deze zorgen uit handen. Door online branding uit te besteden aan een gespecialiseerd online marketing bureau laat je geen kansen liggen zonder er zelf veel tijd mee kwijt te zijn. Benieuwd wat wij precies voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Cloudselling | Online branding

Voordelen van online branding

Door je merkbekendheid te vergroten, komt jouw bedrijf eerder in beeld bij potentiële klanten met de juiste boodschap. Met een goede online brandingsstrategie:

 

  • Creëer je positieve merkassociaties bij klanten 
  • Verhoog je winst (en niet alleen omzet) 
  • Maximaliseer de ROI van alle marketingactiviteiten 
  • Verbeter de waarde van je merk en bedrijf 
  • Verbeter je online vindbaarheid 

Aan de slag met online branding

Wil je meer weten over de online branding strategie die we voor jou kunnen opzetten? Of even sparren over alle mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.